Do večeras će se u Trening centru NFSBIH u Zenici okupiti naša fudbalska reprezentacija kako bi započela pripreme za prijateljski susret protiv Lihtenštajna i kvalifikacionu utakmicu protiv Kipra.

Safet Sušić na raspolaganju ima 22 igrača, a jedini će opravdano, zbog teže povrede izostati Sead Kolašinac.

Prvi na okupljanje u Zenicu stigao je Izet Hajrović koji se nakon slijetanja na sarajevski aerodrom direktno zaputio u novu bazu naše reprezentacije.

– Radujem se okupljanju i utakmicama. Sretan sam što ću vidjeti kolege i prijatelje koje nisam vidio od Brazila. Možda ne igramo protiv velikih reprezentacija, ali Lihtenštajn ćemo iskoristiti da se što bolje spremimo za Kipar protiv kojeg ne smijemo ići ispod svog najboljeg nivoa. – poručio je Izet Hajrović koji je nedavno prešao u Werder.

– Došao sam u klub koji već duže nije ništa osvojio, ali se nadam da ću se nametnuti i da ću pomoći Werderu da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu, a onda još i više. – otvoren je Hajrović.

Zmajevi danas neće trenirati, dok će sutra imati dva treninga. Već u srijedu putuju u Tuzlu gdje u četvrtak igraju susret protiv Lihtenštajna.

(Reprezentacija.ba)