Kadetska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila je historijski uspjeh i učešće na ovogodišnjem Europskom prvenstvu završila kao osmoplasirana selekcija, a paralelno uspjehu naše reprezentacije istakao se i naš reprezentativac Džanan Musa.

Naši kadeti su u okviru četvrtine finala poraženi od Francuske, te su kasnije u borbama za plasman od 5. do 8. mjesta poraženi od Italije i Njemačke.

Džanan Musa je predovodio naše mlade Zmajeve na ovom takmičenju, a o kakvom se potencijalu radi dovoljan je pokazatelj da je osvojio titulu najboljeg strijelca Europskog prvenstva koje se održavalo u Latviji.

Musa je u prosjeku bilježio 23 poena po meču. Imao je prosjek od 6.3 skokova i 3.3 asistencije. Prvi je i po broju pogođenih šuteva (7.2), te prvi po broju odigranih minuta (37.7). Nalazi se na prvom mjestu i po broju pogođenih slobodnih bacanja, te drugi po broju pogođenih šuteva za dva poena.

S obzirom da je Musa godinu mlađi od granične dobi, on ima pravo nastupati još jednu godinu u dresu naše kadetske reprezentacije.

Nema sumnje da se radi o izuzetno talentovanom košarkašu čije vrijeme tek dolazi.

Čestitamo Džanane!

 

(Reprezentacija.ba)