Sead Kolašinac, reprezentativac Bosne i Hercegovine i standardni član njemačkog Šalkea, koji se na otvorenju Bundeslige protiv Hanovera (1:2) teško povrijedio, u utorak je uspješno operiran u privatnoj klinici Bad Grizbah, na samoj granici Austrije i Njemačke, nedaleko od Pasaua, piše Dnevni Avaz.

Operacija koja je trajala četiri sata, uspješno je, prema riječima hirurga, dr. Ajhorna (Eichorn), završena i lakše je prirode nego što se u prvi mah moglo pretpostaviti.

Uvijek optimista

Naš reprezentativac imao je u toj nesreći i sreće, jer mu nisu popucali svi ligamenti u koljenu.

Ekipa Dnevnog Avaza jučer je nakon operacije posjetila Kolašinca u ovoj klinici te u kratkom razgovoru s njim i njegovim roditeljima Faikom i Nefom još jednom rezimirala dešavanja iz Hanovera.

– Šta je, tu je. Desilo se to što se desilo i treba gledati samo naprijed. Nadam se i vjerujem da ću brže izaći na teren nego što se i pretpostavlja zbog same moje konstitucije, što su potvrdili i ljekari. Ovdje ostajem pet do šest dana, a onda odlazim na rehabilitaciju u Karlsrue – rekao nam je Kolašinac u ekskluzivnom razgovoru za “Avaz”.

Od njegovog oca Faika i menadžera Gordana Stipića saznali smo da postoji realna opcija da Kolašinac ode i na nekoliko sedmica u Los Anđeles, u jednu od najjačih rehabilitacionih klinika na svijetu.

Pisma fanova

Na adresu Kolašinca proteklih dana stiglo je na stotine pisama podrške i lijepih želja za brzo ozdravljenje.

– Hvala svim mojim fanovima, koji su mi poslali riječi podrške. To me samo motivira i daje mi još više snage da prebolim ovu tešku situaciju – kazao je Kolašinac, dodavši još jednom veliko hvala svim kolegama iz reprezentacije koji su ga nazvali.

Podrška Ivice Olića

Od Kolašinca smo saznali da ga je jučer kontaktirao i hrvatski reprezentativac Ivica Olić i poželio mu brzo ozdravljenje.

Olić je našem reprezentativcu kazao da je i on prije 12 godina, kod istog doktora Ajhorna na istoj klinici, operisan zbog identične povrede kao Kolašinac.

– Olić je dodao da nikada poslije toga nije imao nikakvih problema, što se nadam da će biti slučaj i sa mnom – kazao je Kolašinac za Dnevni Avaz.

(Reprezentacija.ba)