Kadetska koÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija BiH ostvarila je juÄer historijski uspjeh i pobjedom nad Litvanijom plasirala se u Äetvrtfinale Evropskog prvenstva koje se održava u Latviji. ÄŒestitke budućim seniorima uputio je i kapiten koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije BiH Mirza Teletović, piÅ¡e bh. novinska agencija Patria.

– Mali momci, velikog srca… Za nasljednike se ne brinemo. ÄŒestitke naÅ¡im kadetima na plasmanu meÄ‘u osam najboljih u Evropi. Ako Bog da, dogodine idemo i mi vaÅ¡im stopama – napisao je Teletović na Facebook-u.

Bh. kadeti koje sa klupe predvode Emir Halimić i njegov pomoćnik Ozren Selesković,  savladali su Litvaniju rezultatom 89:80, a naÅ¡ najefikasniji igraÄ bio je Džanan Musa sa 37 poena. Podsjećamo, danas i seniorska reprezentacija igra uzvratnu utakmicu s Islandom u Rejkjaviku, a Teletović je zbog privatnih obaveza ostao u BiH.

U svakom sluÄaju, ova utakmica nije od većeg rezultatskog znaÄaja, s obzirom da smo se pobjedom nad Velikom Britanijom u nedjelju plasirali na Eurobasket 2015. godine. Prema informacijama, 8. septembra znat će se gdje će biti održano Evropsko prvenstvo, piÅ¡e Patria.

(Reprezentacija.ba)