Nastupe naših reprezentativaca u posljednjim klupskim mečeva obilježila je nažalost loša vijest, a to je povreda Seada Kolašinca zbog koje će morati pauzirati oko šest mjeseci. Debitatnske nastupe u ligaškim susretima za svoje timove su upisali Hajrović, Bičakčić i Medunjanin. Prvijenac u dresu Kubana je postigao Toni Šunjić.

Engleska – City do druge pobjede, Bešić još uvijek bez nastupa u Premiershipu

Nakon iznenađujućeg poraza na domaćem terenu od Aston Ville, Begovićev Stoke City je u okviru drugog kola Premiershipa gostovao kod Hulla.

Domaći su poveli preko Jelavića, a Shawcross je u 83. minuti meča postigao gol za poravnanje i postavio konačnih 1:1.

Asmir Begović je branio svih 90 minuta za Stoke koji u narednom kolu gostuje kod Džekinog Citya.

Manchester City je sinoć na Etihad stadionu ostvario pobjedu rezultatom 3:1 u derbiju kola protiv Liverpoola. Edin Džeko je zbog povrede napustio teren u 68. minuti meča. Nije riječ o ozbiljnijoj povredi.

Muhamed Bešić nije dobio priliku za nastup ni u drugom kolu u okviru kojeg je Everton na domaćem terenu remizirao protiv Arsenala, 2:2.

Njemačka – Povreda Kolašinca, debi u Bundesligi za Hajrovića

Proteklog vikenda odigrano je prvo kolo u njemačkoj Bundesligi, a nažalost naš reprezentativac Sead Kolašinac koji nastupa za Schalke povrijedio se u duelu protiv Hannovera i morao izaći iz igre u 17. minuti meča.

Kolašinac je povrijedio prednje križne ligamente i najverovatnije ga neće biti na terenu do zimske pauze.

Ermin Bičakčić odigrao je veoma dobrih 90 minuta na poziciji stopera u sigurnoj pobjedi Hoffenheima na svom terenu protiv Augsburga sa 2:0. Sejad Salihović nije bio u konkurenciji za susret.

Bičakčić je zaslugom dobre partije izabran u idealni tim 1. kola Bundeslige prema izboru Eurosporta.

Werder je gubio sa 2:0 u Berlinu protiv Herthe, ali je u nastavku uspio postići dva gola i osvojiti bod. Naš reprezentativac Izet Hajrović započeo je susret od prve minute u timu Werdera, te je zamijenjen pet minuta prije kraja meča.

Momčad Stuttgarta je na gostovanju protiv Borussije Moechengladbach imala pobjedu u svojim rukama sve do 90. minute kada je Kramer postigao gol za spašavanje svoga tima od poraza.

Vedad Ibišević je odigrao cijeli susret u timu Stuttgarta, a u prvom poluvremenu poništen mu je gol zbog ofsajda, dok je u 67. minuti zaradio žuti karton.

Eintracht Frankfurt je minimalno savaldao tim Freiburga, 1:0. U ekipi Freiburga zbog povrede nije bilo Mensura Mujdže.  Dodajmo i to da je potencijalni reprezentativac BiH Mario Vrančić odigrao svih 90 minuta u remiju Paderborna protiv Mainza.

Fejzićev Aalen upisao je poraz u okviru 3. kola njemačke druge lige. Uspješnija je bila domaća ekipa Darmstadta koja je trijumfovala rezultatom 2:0. Jasmin Fejzić je branio svih 90 minuta kao i u prethoda dva kola u kojima je sačuvao svoju mrežu.

Austrija – Hadžićev Sturm poražen na domaćem terenu

Ekipa Sturma je poražena na svom terenu od Wolfsbergera sa 1:2, a Anel Hadžić odigrao je cijeli susret. Hadžić je u 27. minuti minuti zaradio žuti karton.

Francuska – Solidna partija Prcića u remiju Rennesa

U Francuskoj je odigrano 3. kolo Ligue 1 u kojem je Rennes odigrao 0:0 na gostovanju kod St. Etiennea. Turski fudbaler Erding je imao najbolju priliku da postigne gol kada je u 41. minuti promašio penal.

Sanjin Prcić koji je pozvan za predstojeće duele naše reprezentacije je odigrao solidnih 75 minuta.

Rusija – Odlična partija Šunjića okrunjena prvijencem u dresu Kubana

Kuban iz Krasnodara je napravio iznenađenje i ostvario pobjedu nad Lokomotivom iz Moskve rezultatom 2:1 u susretu petog kola ruskog šampionata.

Odličan susret odigrao je Toni Šunjić koji je postigao drugi gol za svoj tim. Cabore je poslao visoku loptu u protivnički šesnaesterac, a Šunjić je bio najviši u skoku i zatresao mrežu golmana Abaeva.

Šunjić je odigrao svih 90 minuta, a Kuban nakon pet kola ima učinak od tri pobjede i dva remija.

BiH – Važne gostujuće pobjede Zakarića i Dujkovića, Cimirot sa Sarajevom remizirao

Sva tri igrača iz Premijer lige BiH koji su dobli pozive u reprezentaciju BiH su upisali nastupe u okviru 4. kola naše lige.

Goran Zakarić je sa ekipom Širokog Brijega trijumfovao na gostovanju kod Slobode sa 0:1. Zakarić je zamijenjen u 89. minuti meča.

Gojko Cimirot je odigrao svih 90 minuta u remiju Sarajeva kod ekipe Mladosti, 1:1.

Svih 90 minuta upisao je i golman Zrinjskog Ratko Dujković. Zrinjski je ostvario pobjedu od 0:2 na gostovanju kod Željezničara.

Italija – Pjanić na odmoru, nova uvjerljiva pobjeda Lulićevog Lazija

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić dobio je par dana odmora, a iskoristio ga je kako bi posjetio svoga prijatelja u Luksemburgu.

Sa druge strane Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta pobjedi Lazija nad niželigašem Bassanom rezultatom 7:0.

Španija – Haris Medunjanin debitovao za Deportivo u okviru Primere

U subotu su odigrane prve utakmice ovosezosnke Primere. Ekipa Deportiva je gostovala kod Granade, gdje je poražena sa 2:1. Haris Medunjanin je u igru ušao u 59. minuti susretu i ostvario solidan učinak.

Hrvatska – Hajduk poražen, Vršajević i Sušić čuvani za revanš play off-a Europske lige

Splitski Hajduk je poražen na gostovanju kod Osijeka sa 2:0. Gostujuća ekipa igrala je bez gotovo svih prvotimaca, pa su tako naši reprezentativci Avdija Vršajević i Tino Sušić propustili ovaj meč.

Hajduk u četvrtak u okviru revanš susreta play off-a za ulazak u grupnu fazu Europske lige igra na Poljudu protiv Dinpra.

(Reprezentacija.ba)