Ekipa Sarajeva večeras je u okviru prvog susreta play off-a za ulazak u grupnu fazu Europske lige poražena od Borussije Moechengladbach rezultatom 2:3.

U fantastičnoj atmosferi na stadionu “Asim Ferhatović Hase” fudbaleri Sarajeva su pružili sjajan otpor njemačkom bundesligašu, te u pojedinim dijelovima meča bili znatno bolja momčad na terenu.

Hahn je u 11. minuti susreta nagovijestio golijadu svojim pogotkom za vodstvo njemačkog tima od 0:1. Nakon toga uslijedila je dominacija Sarajeva, a nakon nekoliko propuštenih šansi Puzigaća u 26. minuti meča postiže gol za poravnanje.

Pred kraj prvog poluvremena nakon katastrofalne pogreške golmana Sarajeva Dejana Bandovića, Borussija dolazi do novog vodstva.

U nastavku je naš tim nastavio sa maksimalnim zalaganjem i borbenošću. U igru je u 53. minuti meča ušao naš mladi reprezentativac Haris Duljević i samo nekoliko minuta kasnije postigao svoj novi gol u dresu “bordo” tima za 2:2.

Petnaestak minuta prije kraja susreta Hrgota je postigao prelijep gol i postavio konačnih 2:3.

U posljednjoj četvrtini meča, desio se očekivano pad koncentracije, te se stoga smanjila i dinamičnost na terenu.

Utakmicu je sa tribina posmatrao i selektor naše A reprezentacije Safet Sušić koji je najavio kako će posebnu pažnju obratiti na golmana Bandovića i veznjaka Cimirota.

S obzirom na katastrofalnu grešku Bandović je vjerovatno pokvario dojam kod selektora, dok je Cimirot pružio veoma dobar nastup.

Revanš susret je na rasporedu slijedećeg četvrtka.

(Reprezentacija.ba)