Organizacija utakmice BiH – Lihtenštajn u punom je jeku i već su poznate cijene ulaznica za ovaj fudbalski spektakl na stadionu Tušanj, saopšteno je iz fudbalskog kluba Sloboda.

Cijena karte za tribinu Zapad biće 20 KM, a za tribinu Sjever 15 KM.

S obzirom da je klub tehnički organizator ovog meča, svi zainteresovani ulaznice za utakmicu moći će naručiti u prostorijama FK Sloboda (Trg Stara tržnica 10) do 28. avgusta.

Već sada vlada neviđeno interesovanje za premijerni nastup Zmajeva u tuzlanskom hramu fudbala. Očekuje se dolazak 150 novinara i preko 500 gostiju.

Radovi ne idu po planu, prolongiran susret Slobode protiv Zrinjskog

Delegacija koju su činili predstavnici našeg kluba, JU Gradski stadion Tušanj i Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba A selekcije BiH, obišla je danas radove na tuzlanskom stadionu, javlja “Fksloboda.ba”.

Nakon obilaska i kontrole ustanovljeno je da završni radovi, nakon što je uspostavljen sistem automatskog navodnjavanja tušanjskog travnjaka, nisu urađeni kvalitetno.

To se prvenstveno odnosi na busjenovanje travnjaka, pa je došlo u pitanje odigravanja subotnje utakmice protiv Širokog Brijega.

Na kraju, odlučeno je da se meč protiv Širokobriježana ipak odigra, no otkazana je utakmica Crveno – crnih protiv Zrinjskog predviđena za 30. avgust i ona će se naknadno odigrati 24. septembra.

Zbog nemarnosti onih koji su dobili zahtjevan i odgovoran posao na stadionu Tušanj, odlučeno je da sanacija travnjaka traje sve do utakmice naših Zmajeva protiv Lihtenštajna, 4. septembra, kako bi izabranici Safeta Sušića u najboljim uslovima po prvi put odigrali jednu utakmicu pred tuzlanskom publikom.

(Reprezentacija.ba)