Uspjeh izabranika trenera Dženana Uščuplića, koji u četvrtak igraju značajnu utakmicu četvrtog pretkola Evropske lige protiv slavne Borussije iz Moenchengladbacha, privukao je pažnju brojnih sportskih ličnosti iz zemlje i regiona, a među njima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, piše Klix.ba.

“Često pratim fudbal u Bosni i Hercegovini. U stalnom sam kontaktu sa svojim prijateljem Adisom Junuzovićem, koji je vatreni navijač Sarajeva, pa preko njega imam sve informacije”, kaže Pjanić za Klix.ba.

“Trenutno sam na pripremama sa ekipom Rome, pa nisam mogao pažljivije pratiti sve utakmice, ali svakako sam čuo da Sarajevo igra protiv Gladbacha i ovim putem im želim sreću u četvrtak”, dodao je.

Prvotimac Rome kaže da su momci predvođeni trenerom Uščuplićem napravili ogroman posao i poručuje: “Svaka im čast na tome”.

“Želim im još poručiti, poučen svojim iskustvom, da se nemaju razloga plašiti Gladbacha, da vjeruju i sebe i igraju svoju igru, jer niko nije nepobjediv”, dodao je Pjanić.

(Reprezentacija.ba)