Reprezentativac BiH i lijevi bočni igrač njemačkog Schalkea potvrdio je informaciju da je opcija njegovog prelaska u Manchester United i dalje otvorena.

– Još prije dva mjeseca Šalke je dobio zvaničnu ponudu najtrofejnijeg engleskog kluba Mančester junajteda za mene. Ta je opcije još otvorena – kaže naš fudbalski reprezentativac Sead Kolašinac na početku razgovora za “Dnevni avaz”.

Kolašinac otkriva još jedan bitan detalj.

– Skauti Junajteda bili su na nedavnoj prijateljskoj utakmici između Totenhema i Šalkea u Londonu. Vjerujte, ja sam za to saznao tek po završetku meča – ističe Kolašinac.

Naravno, stameni reprezentativac Bosne i Hercegovine počastvovan je interesom jednog najvećih svjetskih klubova.

– Klub je sami svjetski vrh. Naravno, to mi godi, bilo bi sjajno zaigrati na Old Trafordu. U fudbalu se nikad ništa ne zna. Sve je moguće. Ima još vremena do kraja prijelaznog roka pa ćemo vidjeti – govori Kolašinac.

Iako je zadovoljan statusom u klubu iz Gelzenkirhena, Kolašinac želi nove izazove.

– Nisam ovdje da čitav život igram za Šalke. Čovjek ide tamo gdje mu je bolje i gdje može napredovati – podvukao je na kraju razgovora za “Avaz” Kolašinac.

Inače, 21-godišnji Kolašinac postao je prije dvije godine član seniorskog tima njemačkog bundesligaša, za koji je odigrao 40 utakmica. Šest puta nosio je dres reprezentacije BiH.

(Reprezentacija.ba)