Četiri gola od čega dva debitantska, pet asistencija… učinak je nastupa naših reprezentativaca u posljednjim nastupima za svoje klubove od kojih je većina igrana tokom vikenda.

U Njemačkoj su igrane utakmice 1/32 finala DFB Kupa u okviru kojeg su svoje prve golove u dresu novih klubova postigli su Izet Hajrović i Ermin Bičakčić, dok Kolašinac nastup u ovom takmičenju neće pamtiti po dobrom.

Debitantski golovi Bičakčića i Hajrovića, šok za “Rudare” i “Švabe”

U Njemačkoj su na rasporedu bili susreti 1/ 32 finala DFB Pokala. Izet Hajrović je odigrao prvi zvanični susret za Werder i već u trećoj minuti postigao gol iz penala za vodstvo protiv Illertissena.

Werder je nakon produžetaka slavio sa 3:2 i plasirao se dalje, a Hajrović je odigrao cijeli susret.

Ermin Bičakčić je u debiju za Hoffenheim postigao gol u ubjedljivoj pobjedi od 9:0 protiv Palome. Bičakčić je odigrao svih 90 minuta za Hoffenheim, dok Sejada Salihovića nije bilo u konkurenciji za susret.

Vedad Ibišević sa svojim Stuttgartom poražen je od Bochuma rezultatom 2:0 i oprostio se od takmičenja. Ibišević je odigrao cijeli susret, dok je Adnan Zahirović u igru ušao u 80. minuti susreta u timu Bochuma.

Schalke je neočekivano poražen od Dynama iz Dresdena sa 2:1, a Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta za Schalke.

Naš reprezentativac u 53.minuti imao je dobru priliku ali pogodio je prečku.

Potencijalni bh. reprezentativac Mario Vrančić odigrao je cijeli susret za Paderborn, koji je nakon produžetaka poražen od Leipziga sa 2:1.

Debi Medunjanina, golčina Pjanića u ulozi kapitena

Bh. reprezentativac Haris Medunjanin samo tri dana nakon potpisa ugovora sa timom iz La Corune odigrao je i svoj prvi susret u dresu novog kluba.

Ekipa Deportiva gostovala je kod Ponfferadine u pripremnom meču za novu sezonu. Domaći su trijumfovali rezultatom 3:2, a svoj prvi nastup za Deportivo je upisao Haris Medunjanin koji je nakon meča dobio pohvale za pruženu partiju od trenera Fernandeza.

Miralem Pjanić je po prvi put nosio kapitensku traku u ekipi Rome koja je u petak navečer igrača kontrolni susret protiv austrijskog tima Wiener. Vučica je slavila pobjedu od 1:4, a naš “Princ” je postigao prekrasan gol na pomenutom susretu.

Lazio je sa čak 16:0 porazio niželigašku ekipu Sporting Fiumicino, a naš reprezentativac Senad Lulić je postigao jedan gol u tom susretu.

Započela nova sezona Premiershipa u kojoj po prvi put igraju tri bh. reprezentativca

U Engleskoj je u subotu započela nova sezona Premiershipa, koju je branitelj titule Manchester City otvorio pobjedom na gostovanju kod Newcastle Uniteda.

Za tim Citya je od prve minute zaigrao Edin Džeko koji je zbog odlične partije izabran za igrača utakmice. Džeko je bio autor jednog od najljepših detalja susreta kada je atraktivno, petom asistirao Slivi za vodstvo od 0:1. Pobjedu je ovjerio u 91. minuti meča rezervista Aguero koji je ušao u 83. minuti umjesto Džeke.

Muhamed Bešić nije ulazio u igru u remiju Evertona na gostovanju kod Leicestera, 2:2.

Asmir Begović je branio svih 90 minuta u iznenađujućem porazu Stoke Citya od Aston Ville rezultatom 0:1.

Šunjić igra odlično u Kubanu

Odličnu partiju pružio je Toni Šunjić za ekipu Kubana koja je u okviru 4. kola ruske Premijer lige gostovala kod Mordovie Saransk.

Utakmica je završena bez golova, a Šunjić je odigrao svih 90 minuta. Kasnije je izabran za najboljeg pojedinca susreta.

Francuska Ligue 1 – Prcić oduševio u prvom zvaničnom nastupu za Rennes

Sanjin Prcić imao je debitantski nastup iz snova za Rennes. Nakon što je propustio prvi meč protiv Lyona zbog suspenzije, susret protiv Eviana počeo je od prve minute i odigrao odlično.

Prcić je asistirao za dva gola Rennesa koji je pobijedio rezultatom 6:2. Naš reprezentativac zamijenjen je u 60. minuti susreta i u prvom susretu pokazao da će biti veliko pojačanje za tim iz Bretanje.

Hajduk pregazio Zadrane, Vršajević dvostruki asistent

Splitski Hajduk je sa visokih 6:0 porazio ekipu Zadra u okviru 5. kola HNL-a. Odličan je bio naš reprezentativac Avdija Vršajević koji je upisao dvije asistencije. Vršajević je odigrao svih 90 minuta.

Tino Sušić je također susret započeo od prve minute, a zamijenjen je u drugom poluvremenu.

Dodajmo ovome i odličan nastup Semira Štilića u timu Wisle Krakow koja je sa 3:1 porazila Lechiu. Štilić je postigao dva gola, od čega jedanna maestralan način iz slobodnog udarca.

Izabran je za najboljeg pojedinca utakmice.