Selektor BiH, Safet Sušić, iz Pariza s pažnjom prati dešavanja na fudbalskom tržištu vezana za naše Zmajeve. Popularni Pape zadovoljan je što je Muhamed Bešić našao bolji klub od Ferencvaroš, piše “Dnevni avaz”.

– Velika je stvar što naši fudbaleri nakon Svjetskog prvenstva pronalaze bolje klubove. Najbolji potez napravio je Bešić. Veliki je napredak otići iz kluba kao što je Ferencvaroš u Everton. To je stepenica više – kaže Sušić za “Dnevni avaz”.

Pape se nada da će i Izet Hajrović uspjeti se izboriti za mjesto u prvom timu Verdera, jer itekako računa na njega u kvalifikacijama za EURO 2016.

– To što je iz Galatasaraja prešao u Verder ne smatram velikim napretkom. Ne vidim neku promjenu, samo se nadam da će više igrati. Na Mundijalu se vidjelo da može odigrati samo 60 minuta u visokom ritmu te da poslije toga pada upravo zato što mu nedostaje utakmica – tvrdi Sušić.

Ovih dana mnogo se govori i o odlasku Tina Sušića iz Hajduka. Pape tvrdi da nema informacija o budućnosti svog bratića.

– Tino ne žuri da ode iz Hajduka, jer mu je tamo dobro, ali čini se da klub žuri da ga proda, jer je u lošoj finansijskoj situaciji. Logično je da traže način da zarade na njemu, kao i na Avdiji Vršajeviću – govori selektor BiH.

Pape je otkrio i da li će u idućim susretima računati na Sanjina Prcića, koji je pojačao Ren.

– Planirao sam ići da ga gledam u utakmici Sošoa protiv Orleana, ali on je u međuvremenu potpisao za Ren. Od trenutka od kako sam produžio ugovor, najozbiljnije razmišljam o njemu. Drago mi je što će ostati u prvoj ligi Francuske i to u klubu kao što je Ren. Sada se treba izboriti za mjesto u timu. Na njega ću računati u narednim utakmicama – istakao je Sušić.

Za tačno mjesec, reprezentaciju BiH čeka prva utakmica nakon završetka Mundijala u Brazilu. U Tuzlu dolazi Lihtenštajn, kao zagrijavanje za prvi kvalifikacioni susret protiv Kipra, 9. septembra u Zenici. Pape će spisak za ove mečeve objaviti 20. avgusta, a najavio je da će pozvati 22 ili 23 igrača, na koje će računati u ovim kvalifikacijama.

(Reprezentacija.ba)