Nakon sinoćnja tri, večeras je odigrano još 12 utakmica trećeg pretkola Lige prvaka. Nastupila su naša dva internacionalca Sanel Jahić i Ibrahim Šehić, dok je 90 minuta za svoj Standard odigrao i potencijalni bh. reprezentativac Dino Arslanagić.

Sanel Jahić je sa ekipom Grasshoppersa poražen u prvom meču trećeg pretkola Lige prvaka od momčadi Lille-a. Francuzi su trijumfovali sa 0:2 i tako stekli veliku prednost uoči revanš susreta. Jahić je na poziciji stopera odigrao svih 90 minuta u ovom susretu.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine stoper Dino Arslanagić upisao je novih 90 minuta za svoj tim. Standard je na domaćem terenu ugostio Panathinaikos, a utakmica je završena bez golova.

Član mlade U-21 reprezentacije BiH Bahrudin Atajić nije konkurisao za tim Celtica u meču protiv varšavske Legie. Poljska ekipa je iznenadila Celtic i slavila pobjedu od 4:1.

Nekadašnji golman Željezničara i reprezentacije BiH Ibrahim Šehić sa svojim Qarabagom priredio je možda i najveće iznenađenje prvih utakmica trećeg pretkola. Qarabag je u Azerbejdžanu odmjerio snage protiv austrijskog Salzburga. Gosti su bili favoriti, ali se Qarabag pokazao kao tvrd orah. Salzburg je poražen rezultatom 2:1, a veliki doprinos u pobjedi imao je upravo Šehić koji je branio na vrhunskom nivou.

(Reprezentacija.ba)