Schalke je sa 2:1 pobijedio Stoke u pripremnoj utakmici u austrijskom Tirolu, a poslije utakmice naši reprezentativci Asmir Begović i Sead Kolašinac imali su srdačan susret.

Kako je Begovićev tim poražen, Kolašinac je kao pravi prijatelj želio utješiti Asmira, te mu je poklonio svoj dres, sa čime se naš reprezentativni golman pohvalio na svojim internetskim stranicama i zahvalio Seadu, kojeg je nazvao svojim bratom.

Ipak, Asmir nema puno razloga za nezadovoljstvo poslije ovog poraza Stokea, obzirom da je upravo on u privh 45 minuta koliko je branio na ovom susretu bio najboljim igračem susreta. Branio je moguće i nemoguće, te je bio jedini razlog zašto se na poluvrijeme otišlo bez golova, a ne sa višestrukim vodstvom njemačkog tima.

Sead Kolašinac u igru je ušao pet minuta prije kraja prvog poluvremena i odigrao je solidnu partiju, u kojoj je pokazao i značajne kvalitete u napadu.

Obje momčadi pokazale su mnoge propuste u igri, no pred njima je još nekoliko pripremnih utakmica i mnoštvo treninga, na kojima će, vjerujemo, svoju uigranost dići na viši nivo.

(Reprezentacija.ba)