Prije par dana kompletiran je igrački kadar Schalkea, a ekipa se uveliko priprema za početak nove sezone. Naš reprezentativac Sead Kolašinac je imao produženi odmor zajedno sa još par suigrača zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu, a u izjavi za klupsku internet stranicu kazao je kako mu odogovara konkurencija u timu.

Velika je konkurencija u timu, ali Kolašinac smatra to kao dobru stvar jer kako kaže konkurencija ih tjera da budu što bolji.

– Na svakoj poziciji ima barem dva igrača koja konkurišu. Zbog toga uvijek moramo dati 100% od sebe da izborimo mjesto u početnoj postavi.

Radosna vijest za trenera Schalkea uoči početka sezone jeste da u konkurenciji za poziciju lijevog bočnog ima tri kandidata, što zbog povreda nije bio slučaj većim dijelom prošle sezone. Osim Kolašinca, konkurišu još Fuchs i Aogo.

– To je super. Ako svi budemo u formi na treneru je da odluči koga ubaciti u početni tim. Ja se trudim na svakom treningu da dam svoj maksimum i da se pokažem u najboljem izdanju, kazuje Kolašinac za zvaničnu internet stranicu Schalkea.

Iako u ekipi čine konkurenciju jedan drugom, van terena su veliki prijatelji.

– U sjajnim smo odnosima. Nastup na Mundijalu je donio posebno iskustvo za mene. Sada sam u potpunosti usredotočen na klupske izazove, izjavio je za kraj razgovora Sead Kolašinac koji je u prvom pripremnom meču za Schalke postigao gol (Schalke – Rosenheim 11:1).

(Reprezentacija.ba)