Radi se u paklenom tempu. Trener Corini znao je da imam dobru ljevicu i pušta me da izvodim prekide. Neizmjerno volim svoju zemlju i nadam se da ću igrama i u Chievu pokazati da mi je mjesto u bh. timu, rekao je za Anadolu Agency Ervin Zukanović, fudbaler italijanskog Chieva.

Ervin Zukanović odlično radi na pripremama italijanskog Chieva iz Verone, člana Serie A. Na jednoj od pripremnih utakmica svog novog kluba postigao je i gol iz slobodnog udarca, a stručni štab predvođen Eugenio Corinijem zadovoljan je dosadašnjim učinkom bosanskohercegovačkog reprezentativca, kojeg su Italijani ovog ljeta doveli na posudbu iz belgijskog Genta.

“Trener Corini znao je da imam dobru ljevicu i pušta me da izvodim prekide. Ide mi dobro. Iskreno, ovdje svakodnevno puno učim, pogotovo na taktičkom planu kojem Italijani polažu najveću pažnju. Posebno se to tiče nas defanzivnih igrača. Stalno nam crtaju linije kretanja, jer kažem, posebnu pažnju u Chievu polažu, prije svega, u odbranu”, rekao je Zukanović u razgovoru za Anadolu Agency (AA).

I pored toga što je univerzalan fudbaler, te može igrati na više pozicija Zukanovića su u Chievu do sada uigravali isključivo na poziciji stopera.

“Radi se u paklenom tempu. Naporno je, ali sve mi odgovara, jer ovdje mogu puno napredovati u odbrambenom dijelu igre. Stvarno sam zadovoljan. Kako sam već rekao mogu naučiti puno stvari korisnih za mene i ekipu”, istakao je Zukanović.

Za Zukanovića i saigrače uskoro slijedi bolji dio priprema kada će kroz kontrolne utakmice tempirati formu za novu sezonu. Chievo želi igrati zapaženu ulogu u elitnom društvu jedne od najjačih svjetskih liga.

“Igrat ćemo protiv Vicenze 26. jula. Prvog augusta protivnik će nam biti Borussia Dortmund, a drugog letimo za Marseille, gdje ćemo snage odmjeriti sa snažnim Olympiquem. Radujem se utakmicama protiv velikih ekipa koje će nam poslužiti da sagledamo trenutne mogućnosti uoči početka šampionata, ali i eventualno popravimo određene stvari da bi što spremniji dočekali početak prvenstva”, govorio je Zukanović.

Iako je obavio prvi dio priprema u Sarajevu, nakon što nije dobio vizu za odlazak u Sjedinjene Američke Države gdje je BiH odigrala dva test meča uoči nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Brazilu, Zukanović je imao određenih nesporazuma za Safetom Sušićem.

Bh. selektor ga je zbog toga izostavio sa popisa igrača za Mundijal. Ipak, Sušić je prije nekoliko dana izjavio da će u kvalifikacijama za Euro 2016 računati na Zukanovića.

“Trenutno sam fokusiran na Chievo. Želim raditi što bolje i izboriti što je moguće bolji status u ekipi. Nadam se pobjedama u Seriji A. Došao sam na pravo mjesto. Mislim da da bi ovo mogla biti velika stvar za moju karijeri. Što se tiče mog povratka u reprezentaciju BiH o tome će odlučiti selektor Safet Sušić. Neizmjerno volim svoju zemlju i reprezentaciju. Vjerujem da ću igrama i u Chievu pokazati da mi je mjesto u državnom bh. timu”, zaključio je Zukanović u razgovoru za Anadolu Agency.

(Reprezentacija.ba)