Branič reprezentacije BiH Toni Šunjić, koji je u Brazilu bio jedno od otkrića bh. momčadi, dosadašnji klub, ukrajinsku Zorju, zamijenio je ruskim Kubanom iz Krasnodara, piše “Bljesak.info”.

Ovaj 25-godišnji Mostarac s ruskim prvoligašem dogovorio je suradnju na tri godine.

“Novi klub donosi i nova dokazivanja. Najprije želim da što prije izborim mjesto u početnom sastavu jer to mi je najvažnije, da igram. Klub se dosta pojačao u odnosu na prošlu sezonu što znači da se želi umiješati u borbu za Europu, a nadam se da ću im u tome pomoći”, kaže za Bljesak.info Šunjić koji je u Kuban došao zajedno sa svojim suigračem iz Zorje, brazilskim napadačem Danilom.

Dobre igre protiv Nigerije i Irana u Brazilu privukle su na Šunjića pozornost brojnih klubova, no najkonkretniji je bio njemački Freiburg. Neke je začudila njegova odluka da umjesto njemačkog bundesligaša izabere ruski klub, no budući da je u Ukrajini igrao tri sezone na kraju se odlučio za manje drastičnu promjenu.

“Dugo sam vagao oko izbora novog kluba. Presudilo je moje poznavanje ruskog jezika, ali i to što je liga slična ukrajinskog. Dobio sam dobar ugovor, prema prvim dojmovima Krasnodar izgleda odlično, pa sam pomislio da je to najbolji izbor za mene”, dodaje Šunjić.

U finalu Svjetskog prvenstva igrat će Njemačka i Argentina. Protiv Argentine Šunjić nije ulazio u igru, ali gledao je uživo. U velikom finalu Mostarac ima svog favorita: “Nadam se da će svjetski prvak postati Njemačka!”

Bivši igrač mostarskog Zrinjskog pamtit će ovo ljeto do kraja života, jer osim što je došao u jednu od najboljih europskih liga ubilježio je debitantski nastup na svjetskom prvenstvu. Ne samo da je bio dio reprezentacije u historijskom debiju za bh. nogomet nego je i igrao 180 minuta.

“Sami odlazak na SP je za mene bio jedan veliki doživljaj koji je stvarno teško opisati, a onda još upisati i dva nastupa na tako velikom natjecanju je nešto što će se pamtit čitav život. Iako će također ostati i žal što nismo prošli skupinu”.

I Šunjić smatra da je sam plasman na SP veliki uspjeh, ali i da su Zmajevi trebali umjesto Nigerije igrati osminu finala s Francuskom.

“Iz ove perspektive, kada pogledam unazad, siguran sam da smo mogli i trebali proći bolje. Nažalost, nedostajalo nam je nešto. Možda zbog neiskustva ili manjka sreće, a možda i zbog nekih trećih stvari, nismo mogli dalje”.

Kada je uoči utakmice s Nigerijom izbornik Safet Sušić objavio kako će od prve minute u zadnjoj liniji igrati Toni Šunjić, mnogi su bili iznenađeni jer je imao samo pet nastupa za selekciju, no danas priznaje da je i sam bio iznenađen.

“Iskreno, nisam se nadao da ću zaigrati protiv Nigerije. Kada sam saznao da ću početi bio sam u isto vrijeme i sretan i nervozan. Bilo je treme na početku, naravno, ali brzo je nestala”, zaključio je Toni Šunjić za Bljesak.info.

(Reprezentacija.ba)