Vrijednost Seada Kolašinca igrača bh. reprezentacije je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu na nogometnom tržištu porasla za dva miliona eura i sada iznosi sedam miliona eura, prema najpoznatijoj svjetskoj internet stranici transfermarkt.de, javlja novinska agencija “Patria”.

Za sedmoricu bh. igrača koji su igrali u Brazilu se nakon prvenstva promijenila tržišna vrijednost.

Mensuru Mujdži, Emiru Spahiću, Vedadu Ibiševiću i Zvjezdanu Misimoviću je pala vrijednost, dok su rast cijene, osim Kolašinca, za pola miliona eura zabilježili Ermin Bičakčić (sada 3,5 miliona eura) i Sejad Salihović (sada 5 miliona eura).

To će se najvjerovatnije desiti i sa Muhamedom Bešićem za kojeg mnogi klubovi nude novac, no zvanično njegova tržišna vrijednost je i dalje milion eura.

Najveći pad je doživio Ibišević koji sada vrijedi osam, umjesto dosadašnjih 10 miliona eura. Spahiću je cijena sa 2,5 miliona sišla na 2 miliona, a Mujdži sa 3 na 2,5 miliona eura. Misimoviću je sa 3,2 miliona cijena spala na tri miliona.

Izet Hajrović je nakon prvenstva u Brazilu promijenio klub, iz Galatasaraja prešao u Verder, ali mu je cijena ostala ista i iznosi 4,5 miliona eura.

Tržišna vrijednost ostalih bh. igrača se zasad nije mijenjala nakon nastupa na SP u Brazilu. I dalje je naš najskuplji igrač Edin Džeko koji prema ovoj stranici vrijedi 24 miliona eura, iza je Miralem Pjanić sa 20, te Begović i Lulić sa po 10 miliona eura. Haris Medunjanin vrijedi 3, Senijad Ibričić 2,5, Avdija Vršajević 2 miliona eura.

Toni Šunjić koji je također promijenio klub vrijedi milion eura koliko i Tino Sven Sušić, dok je Ognjen Vranješ procijenje na 700.000 eura, prenosi NAP.

(Reprezentacija.ba)