Izet Hajrović je jutros sa ekipom Werdera potpisao ugovor na vrijednost od četiri godine. Hajrović je jučer sletio u Bremen, a već je danas održana i zvanična prezentacija nakon čega se naš reprezentativac zaputio u Zurich.

Poslije razdoblja za zaborav u timu Galatsaraya, Izet se preselio u Bundesligu što je možda i najbolji mogući potez po pitanju njegove karijere.

“Bilo je iscrpljujuće danas, ali sam bio spreman. Nikada nisam doživio nešto poput ovoga. Ipak, bilo je zabavno”, kazao je Hajrović u obraćanju medijima tokom svog predstavljanja i dodao: “Malo sam obišao grad. Stadion izgleda super i posebno mi se svidjelo to što su mi odmah igrači i trenersko osoblje pružili punu podršku”.

Dvadesetdvogodišnji veznjak naše nogometne selekcije je u njemačkom timu zadužio dres sa brojem “14”. Prethodno je dres sa ovim brojem u Werderu nosio Aaron Hunt i to posljednjih sedam godina. Hunt je ovoga ljeta prešao u redove Wolfsburga i od Hajrovića se očekuje da bude prava zamjena za njega.

No, Hajrović se nije želio uspoređivati sa njim.

“Broj četrnaest je moj najdraži broj. Nosio sam ga od početka svoje profesionalne karijere. Aaron Hunt je bio dugi niz godina u Werderu i dokazao je svoje kvalitete, šteta što više nije tu. Normalno je da osjećam određeni pritisak. Želim se navijačima predstaviti u najboljem mogućem izdanju i izboriti svoje mjesto u početnoj postavi”.

Također Hajrović je šaljivo kazao kako oni koji još nisu upoznati dovoljno o njegovim kvalitetama i preciznom dalekometnim šutevima mogu pogledati njegove video isječke na internetu.

Sportski direktor Werdera je izjavio kako je on polivanlentan igrač i da se na Hajrovića može računati na više pozicija u veznom redu.

Nakon predstavljanja Izet je odletio avionom za Švicarsku u Zurich gdje će se odmarati nekoliko dana. Dobio je dozvolu za odmor zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu.

(Reprezentacija.ba)