Državna televizija Bosne i Hercegovine objavila je snimak na kojemu se vidi kako pojedini igrači naše fudbalske reprezentacije odbijaju dati izjavu za ovu tv. kuću nakon utakmice protiv Irana.

Nisu pojedini Zmajevi samo demonstrativno prošli pored doajena bh. novinarstva Saliha Hadžialića koji je za Bh. radio 1 uživo prenosio više od stotinu utakmica fudbalske reprezentacije BiH i hiljade sportskih događaja u BiH čak i pod granatama i snajperima, nego su na njega čak fizički, istina blago ali uz kontakt, djelovali i zaštitari koje je Fudbalski savez BiH unajmio da u Brazilu štiti Zmajeve.

aplikacija-slika

Zbog neistinite informacije koju je u privatnom razgovoru novinar BHT 1 Velid Spaho greškom iznio u javnost, a u kojoj je Emir Spahić lažno optužen za fizički sukob u svlačionici Zmajeva poslije poraza od Nigerije, kapiten naše reprezentacije je poručio da državnu televiziju treba biti stid i sram svog rada, te je izjavu dao stranim medijima.

Treba reći i da je, barem prema viđenom na snimku, naš prvi strijelac Edin Džeko dao izjavu za državni radio, ali ne i televiziju, zbog čega je portparol NFSBIH bila prinuđena rukama spuštati objektiv kamere. Izjave su dali i Mensur Mujdža, Avdija Vršajević, Ermin Bičakčić, Anel Hadžić, Sven Sušić iVedad Ibišević.

Državna televizija zasigurno je napravila ogroman propust sa iznošenjem lažne informacije o kapitenu Emiru Spahiću, ali napominjemo da svi igrači, ali i svi Bosanci i Hercegovci moraju biti svjesni da je državna televizija u svakoj zemlji jedan od najjačih simbola državnosti i da je treba poštovati.

Ipak, defnitivno je jasno i da sa novinarske i igračke strane, ali i sa strane Fudbalskog saveza BiH mora što prije doći do regulacije odnosa reprezentacije BiH i medija.

(Reprezentacija.ba)