SARAJEVO (AA) – Navijači Bosne i Hercegovine koji su utakmicu BiH – Nigerija gledali na javnim mjestima u Sarajevu u samo 90 minuta su od euforije stigli do očaja, javlja Anadolu Agency (AA).

aplikacija-slika

Sve je u glavnom gradu BiH bilo spremno za veliko slavlje u slučaju pobjede protiv Nigerije što bi reprezentaciji otvorilo vrata osmine finale Svjetskog prvenstva u Brazilu. Euforija koja je zahvatila BiH posljednjih nekoliko dana u ponoć je kulminirala. Hiljade navijača izašlo je na ulice kako bi gledali utakmicu na otvorenom. Odličnu atmosferu nije narušilo ni rano vodstvo Nigerije, jer su svi vjerovali u preokret i pobjedu Zmajeva.

Sve do posljednjeg sudijskog zvižduka, navijači su bodrili Džeku i saigrači u nadi da će postići gol nade.

Ipak, Nigerija je slavila zasluženu pobjedu rezultatom 1:0 što je donijelo očaj na lica brojnih navijača reprezentacije BiH u Sarajevu.

Mostar (AA) – Ogromno razočarenje zamijenilo je još veću euforiju koja je vladala čitavu sedmicu među Mostarcima. S potpunom nevjericom da su reprezentativcu BiH pokazali tako malo dobre igre u susretu s Nigerijom dočekan je kraj večerašnjeg susreta, javlja Anadolu Agency.

Navijači su šokirani suđenjem novozelanskog sudije, a razočarali su ih svi osim golmana Begovića, Šunjića i Bešića. U navijačkom zanosu nisu se htjeli pomiriti sa činjenicama da nisu imali dovoljno sportske sreće.

Bez ijedne riječi utjehe navijači u Mostaru razišli su se svojim kućama.